Virkkauskouluruokaa

img_77762

Neiti K hakeutui tukiopetukseeni virkkausasioissa. Harjoituksia ei tietenkään sopinut aloittaa tyhjällä vatsalla, joten pistimme napoihimme hieman punajuuripestopastaa mozzarellalla. Pienen ruokalevon, ja usean virkkauskokeilun jälkeen joimme iltakahvit kera omenapiirakan ja suussasulavan Ben&Jerry’s jätskiuutuuden (Chocolate Macadamia). Täydellisen illan kruunasi dramaattinen jakso Greytä.

img_7777

Noro-myssy

img_7756

img_7767

Lanka: Noro Kureyon, väri 207

Puikot: 4,5

Näin se syntyy: Luo sopiva määrä silmukoita (tässä myssyssä niitä oli 70), neulo ensin muutama kerros joustinneuletta (tein 1 oikein, 1 nurin ja  6 kerrosta). Sitten sileää, kunnes myssy on sopivan kokoinen. Tässä on häivähdys rastamallia, eli päälaelle jää vähän tyhjää. Kavennukset tein niin, että joka puikolla kavensin kolmessa kohdassa 2 oikein yhteen ja jätin aina yhden kerroksen kavennusten väliin (puikoilla ei ollut tasamäärää silmukoita, joten kaventaminen oli kaikin puolin vähän epätasaista…). Lopputuloksena oli pientä muhkuraisuutta, joten maltillisemmin olisi voinut kaventaa (aluksi useampi kerros kavennusten välissä). Kerä kului tähän myssyyn melkein kokonaan.

Ajelulla

img_7725_2

Sympaattinen vanha Porvoo. Matka menneisyyteen. Pieniä putiikkeja ja viihtyisiä kahviloita. Vain puolen tunnin päästä Helsingistä! (Toim. huom. Matkan voi myös tehdä alle 20 minuutissa, joskaan se ei ainakaan voimakkaan sivutuulen vallitessa ole kovin suositeltavaa). Tässä oiva matkakohde kaikille meille, joilla ei ole kauheasti rahaa ja vielä vähemmän lomaa. Porvooseen voi aurinkoisena lauantaipäivänä ajaa lounaalle ja kahviostoksille (jos ekologinen jalanjälki ei liikaa ahdista), bussitkin kulkevat. Virkistävää. Avartavaa (turisteja on Helsingin ulkopuolellakin). Kaunista.

Cupcakes

Tädeillä oli pääsiäisenä runsaasti ns. laatuaikaa. Kutomisen, Greyn Anatomian ja punaviinin hörppimisen lomassa piti tietysti syödä.

Pääruoka valmistettiin täysin kokkisotameiningillä kaapeista löytyvillä aineksilla.

iltamat1

Pekoni paistettiin pannulla rapeaksi (näin alkaa yllättävän moni tätien resepti) ja joukkoon lisättiin muutaman minuutin keitetty ja valutettu parsakaali. Sekaan lisättiin leivonnaisista jäänyt ranskankerma (noin desi). Kastike lisättiin tuorepastan joukkoon. Todella nopeaa, terveellisen näköistä, ja herkullista ruokaa. 

iltamat2

Kyllä, meillä on aina pekonia kaapissa.

Jälkiruokaan ohje löytyi täältä.

Muutamina tätimäisinä muutoksina osa sokerista korvattiin fariinisokerilla, vaalea siirappi oli tietysti vaahterasiirappia ja kuorrute valmistettiin tuorejuustosta, tomusokerista ja lorauksesta vaahterasiirappia.

iltamat4

Mitä sitä kaunistelemaan, keittiön pöydällä vallitsee kaaos:

iltamat6