Linssi-makkarakeitto lämmittää

Vähän vajaa kaksi vuotta sitten, kun olin hiljattain muuttanut vieraaseen maahan ja kaupunkiin, kutsui eräs maannaiseni minut yllättäen kylään. Ja kuinka sattuikaan, hellalla porisi parhaillaan reilu satsi linssikeittoa, josta minullekin liikeni lautasellinen tai kaksi. Muistan vieläkin miten tämä lyhyt rupatteluhetki, ja mukavan kipakka keitto lämmittivät mieltä ja ruumista. Sittemmin olen tehnyt tätä keittoa omassa keittiössäni useamman kerran, vaikka kaupunki onkin jo tullut tutuksi eikä koti-ikävä enää samalla tavalla vaivaa.

Alkuperäistä ohjetta en tullut koskaan pyytäneeksi, mutta netistä löytyneitä ohjeita soveltaen olen päätynyt seuraavaan.

  • 1 iso sipuli
  • 3 perunaa
  • rypsiöljyä
  • 1 tl currymaustetta
  • chiliä oman maun mukaan (jauhetta tai tuoretta)
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 l lihalientä
  • tomaattisosetta (1 pieni tlk tai vastaava truuttaus putkilosta)
  • makkaraa oman maun mukaan
  • suolaa, mustapippuria
  • persiljaa

1. Kuori ja pilko sipuli ja perunat.

2. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa, lisää curry, chili, huuhdotut linssit, perunat, lihaliemi ja tomaattisose. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Lisää makkarakuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja/tai chiliä. Annostele lautaselle ja ripottele päälle persiljaa.

IMG_1155

IMG_1156Viime kerralla käytin mausteista merguez-makkaraa, mutta suosikkini on kuitenkin ihan tavallinen HK:n Sininen -tyyppinen jauhomakkara, jota käyttäessä keittoa voi maustaa rohkeammin chilillä.

Jätä kommentti